A A A K K K
для людей із порушенням зору
Горщиківська громада
Житомирська область, Коростенський район

Шановні мешканці громади, дотримуйтесь правил карантину!

Дата: 28.04.2020 10:58
Кількість переглядів: 283

Уряд продовжив карантин до 11 травня. Рішення прийнято на основі моделювання аналітиків НАН України та даних МОЗ, які свідчать, що пік захворюваності може настати на початку травня.

Світова практика показує, що своєчасні протиепідемічні заходи, зокрема карантинні, є доволі ефективними в боротьбі з COVID-19. Україна запровадила суворий карантинний режим для стримування темпів поширення вірусу та його швидкого подолання. Закликаємо бути відповідальними і дотримуватись умов карантину.

Заходи профілактики під час карантину,

пов’язаного із поширеннямвірусної інфекції:

  • Джерело вірусу – людина і лише людина. Чим менше контактів з людьми, тим менше шансів захворіти. Уникайте місць масового скупчення людей. Намагайтеся якнайменше перебувати поряд із людьми, які хворіють на застуду, мають нежить або кашель. Якщо захворіли ви, то тримайте дистанцію поруч з іншими, щоб вберегти їх від хвороби.
  • Захворіли – лишайтеся вдома.  Грип швидко передається іншим, тож ваше перебування в людних місцях сприятиме поширенню інфекції.
  • Прикривайте ніс та рот. Під час кашлю та чхання грип розповсюджується особливо швидко. Прикрийте серветкою органи дихання – це знизить ймовірність передачі інфекції іншим.
  • Мийте руки. Руки хворого – джерело вірусу не менш значуще, ніж рот і ніс. Мийте руки часто, ретельно, постійно носіть із собою вологі дезінфікуючі гігієнічні серветки.
  • Намагайтеся не торкатися обличчя. Очі, рот та ніс для мікробів, як вхідні двері. На руках дуже багато мікробів та торкаючись ними обличчя ви збільшуєте їх ні шанси потрапити в організм.
  • Привчіть себе до корисних звичок. Ретельно очистіть та продезінфікуйте поверхню, до якої часто торкаєтеся вдома, на роботі або в навчальних закладах. Це особливо важливо, якщо в приміщенні перебуває хворий.
  • Провітрюйте та дезинфікуйте приміщення та поверхні, до яких часто торкаєтеся вдома, на роботі або в навчальних закладах.
  • Стежте за достатньою кількістю сну, будьте фізично активними, уникайте стресу, пийте багато води та харчуйтеся поживною їжею.
  • Гуляти на свіжому повітрі можна скільки завгодно, тримаючи відстань від інших людей. Підчепити вірус під час прогулянки практично нереально.

Бережіть себе і своїх рідних!

Голова Горщиківської сільської ради

Анатолій Шишковський.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь