A A A K K K
для людей із порушенням зору
Горщиківська громада
Житомирська область, Коростенський район

Особливості реєстрації безробітних в центрі зайнятості у період карантину

Дата: 14.05.2020 08:31
Кількість переглядів: 294

Про особливості реєстрації та обслуговування безробітних у період карантину інформує Державна служба зайнятості. Громадяни, які звертаються до центрів зайнятості для оформлення допомоги по безробіттю, можуть зробити це двома способами. Так, кожен, хто потребує такої допомоги, може надіслати електронного листа із потрібними заявами, або ж покласти свої заяви до скриньки при вході до центру зайнятості.

На час карантину особистий прийом громадян у центрах зайнятості обмежено. Одночасно в місцях надання послуг не може перебувати понад 10 осіб. Всі консультації, пов’язані з отриманням соціальних послуг та матеріального забезпечення, надаються різними способами дистанційної комунікації.

Громадяни, які виявили намір отримати статус безробітного, подають Заяву про надання/поновлення статусу безробітного та Заяву про призначення/поновлення допомоги по безробіттю у такі способи:

– у скриньку для кореспонденції, що розташована при вході до центру зайнятості;

– через електронну пошту центру зайнятості.

Після подання заяв чекайте відповіді центру зайнятості.

На період карантину надання статусу безробітного та призначення виплати допомоги по безробіттю відбувається у перший день після подання особою відповідних заяв (на підставі постанови Кабінету Міністрів України від 29.03.2020 № 244, якою внесено зміни до “Порядку реєстрації, перереєстрації безробітних та ведення обліку осіб, які шукають роботу, затвердженого постановою КМУ від 19.09.2018 № 792).

Нарахування допомоги по безробіттю здійснюється без відвідування безробітним центру зайнятості у разі підтвердження ним телефоном наміру перебувати на обліку у службі зайнятості та отримувати допомогу по безробіттю й інші соціальні послуги, пов’язані з працевлаштуванням.

Отримуйте консультації щодо актуальних вакансій, допомогу у складанні резюме тощо. Фахівці центрів зайнятості продовжують підбирати для безробітних вакансії, пропонують підібрану роботу та проводять попередні узгодження з роботодавцями.

Пам’ятайте, що після закінчення дії карантину, необхідно у 10 денний термін відвідати центр зайнятості та надати оригінали документів.

Крім того, онлайн-платформа «Дія. Цифрова освіта» презентує освітній серіал з пошуку роботи. На платформі до уваги клієнтів служби зайнятості пропонується освітній серіал «Сучасне резюме і пошук роботи онлайн», який складається з 11 серій. Це чесна розмова про працевлаштування, про те, як не втратити мотивацію, про вік і досвід. І що, зрештою, робити, аби робота мрії таки знайшлася.  Більш детально тут: https://osvita.diia.gov.ua/courses/employment


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь