A A A K K K
для людей із порушенням зору
Горщиківська громада
Житомирська область, Коростенський район

Головний симптом коронавірусу, лікування за протоколом та як вберегтись - рекомендації лікаря

Дата: 10.07.2020 10:30
Кількість переглядів: 307

Який симптом характеризує коронавірус?  Що призначають для лікування? Чи всім потрібна госпіталізація? Та як вберегтись від COVID-19 в умовах постійного збільшення хворих в Україні?

Розповідає лікар-терапевт, ревматолог, к.м.н, завідуючої стаціонару з лікування хворих на коронавірус (квітень-травень 2020) медичної мережі “Добробут” Ірина Миколаївна Левада.

Фото без опису

  • Загальні симптоми COVID-19 нічим не відрізняються від ГРВІ. Пацієнти можуть відзначати підвищення температури, кашель, нежить, ломоту суглобів, діарею. Єдиним симптомом, що вирізняє коронавірус, є аносмія - втрата нюху. Іноді вона супроводжується ще й втратою відчуття смаку. 
     
  • Тільки лабораторний тест методом ПЦР може показати, чи людина хворіє на коронавірус. Аналіз дозволяє визначити наявність РНК коронавірусу в організмі з перших днів після зараження. Також, часто разом з тестом призначається аналіз на імуноглобуліниM та G методом ІФА, щоб визначити, чи була імунна відповідь на коронавірус та на якій стадії проходить інфікування.
     
  • Далеко не всіх пацієнтів з діагнозом COVID-19 госпіталізують. Більшість з них лікуються вдома під дистанційним наглядом лікаря та успішно одужують.
     
  • Зазвичай домашнє лікування включає жарознижувальні препарати та великий обсяг пиття. Якщо є необхідність, лікар може додатково призначити антибактеріальну терапію у вигляді антибіотиків, вітаміну С або ліків від нежитю для полегшення симптомів. Точне дотримання призначень кваліфікованого лікаря і «ніякого самолікування» для правильного одужання - навіть не обговорюються. 
     
  • У період карантину найкращим способом вберегти себе від вірусу (окрім соціального дистанціювання, звичайно ж) є зміцнення імунітету. Зокрема, обов'язково потрібно позбавитись від шкідливих звичок, особливо паління, мінімізувати вживання алкоголю та переконатися, що у вашому житті активно фігурує фізичне навантаження та спорт.

    Зміцнюйте імунітет та бережіть себе!

Джерело


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь