A A A K K K
для людей із порушенням зору
Горщиківська громада
Житомирська область, Коростенський район

Запровадження програмного комплексу «Інтегрована інформаційна система «Соціальна громада»: що це і для чого?

Дата: 13.07.2020 10:23
Кількість переглядів: 3726

Нещодавно ми писали про участь голови Горщиківської об’єднаної територіальної громади Анатолія Шишковського у спільній нараді в управлінні соціальної політики Коростенської районної державної адміністрації з питання надання адміністративних послуг соціального характеру мешканцям Горщиківської ОТГ із застосуванням програмного комплексу «Інтегрована інформаційна система «Соціальна громада».

То що ж таке «Інтегрована інформаційна система «Соціальна громада» і які переваги роботи в цій програмі розповімо детальніше.

Програмний комплекс «Інтегрована інформаційна система «Соціальна громада» – це клієнт-серверний WEB-додаток, який розроблено з метою наближення адміністративних послуг соціального характеру до мешканців об’єднаних територіальних громад.

Управління соціальної політики райдержадміністрації інформує про виключні переваги та можливості програмного комплексу «Інтегрована інформаційна система «Соціальна громада», який запроваджує Міністерство соціальної політики України, для посадових осіб органів місцевого самоврядування:

Уніфікація форматів ділових процесів та оптимізація роботи користувачів, що забезпечується використанням особистих кабінетів на кожному рівні.

Об’єднання актуальних та узгоджених даних із усіх ОТГ в єдиному інформаційному середовищі.

Зменшення помилок в процесі формування даних, оскільки реквізити електронних заяв формуються з використанням централізованої нормативно-довідкової інформації. Персональні дані заявника (адреса реєстрації, фактичного місця проживання та інформація про членів родини) формуються з централізованих баз даних отримувачів усіх видів соціальної допомоги та компенсаційних виплат.

Оперативне надходження до структурних підрозділів СЗН (в кінці робочого дня) електронних заяв з «прикріпленими» сканованими копіями документів, прискорить процес призначення (перерахунку) соціальної допомоги та компенсаційних виплат.

Інтеграція з діючими програмними комплексами – АСОПД/КОМТЕХ-СОЦ, ЄДАРП, Житлові субсидії.

Отримані електронні заяви опрацьовуються спеціалістами структурних підрозділів СЗН, після опрацювання, в ОТГ передається повідомлення про призначення (відмову) допомоги із зазначенням її розміру та терміном дії.

Гнучкість ПК «ІІС «Соціальна громада» дозволяє швидко змінювати ролі, права та функції користувачів системи, на нові з додатковими функціями.

Швидке реагування на постійні зміни в законодавстві.

Формування електронного «журналу реєстрації звернень» дозволяє керівнику ОТГ та спеціалістам структурного підрозділу СЗН виконувати моніторинг опрацювання заяв та здійснювати швидкий пошук звернень за будь-якою ознакою (до прикладу, заяви з повним або неповним пакетом документів, станом опрацювання заяви, видом допомог, статусом заяви тощо).

Підключитися до ПК «ІІС «Соціальна громада» можуть ОТГ, зареєструвавшись на сайті Державного підприємства «Інформаційно-обчислювальний центр Міністерства соціальної політики України»: https://socgromada.ioc.gov.ua

Переглянути навчальні ролики можна за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=4t06RU7pfiU та https://www.youtube.com/playlist?list=PLCZVFyAjYB-ky9UkGw3cQWnVyd7I87rSd


Враховуючи вищевказані переваги програмного комплексу «Інтегрована інформаційна система «Соціальна громада», а також вимоги часу, по закінченні спільної наради, було вирішено закупити для Горщиківської ОТГ необхідне програмне забезпечення і визначити відповідальну особу, що буде працювати в цьому напрямку задля покращення надання соціальних послуг жителям громади.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь