A A A K K K
для людей із порушенням зору
Горщиківська громада
Житомирська область, Коростенський район

На нараді у голови Житомирської ОДА Віталія Бунечка піднімалось питання самовільного захоплення земельних ділянок сільськогосподарського призначення на території Горщиківської ОТГ

Дата: 17.07.2020 14:42
Кількість переглядів: 472

Сьогодні юрист Горщиківської ОТГ Андрій Максименко взяв участь у виїздній нараді голови Житомирської ОДА Віталія Бунечка, керівників Коростенського, Лугинського районів та міста Коростеня, за участі представників громадськості, ЗМІ та керівників силових структур області з проблемних питань, резонансних подій, протиправних дій чи бездіяльності правоохоронних органів або силових структур районного рівня, які потребують вирішення на рівні області чи держави.

Від імені громади Андрій Максименко підняв тему самовільного захоплення земельних ділянок сільськогосподарського призначення на території Горщиківської ОТГ у 2019-2020 році.

Зокрема, у 2019 році за інформуванням Горщиківської сільської ради Коростенським відділом поліції ГУ НП в Житомирській області відкрито кримінальне провадження щодо самовільного захоплення земельної ділянки одним із суб’єктів господарювання.

Водночас, в межах провадження не вдалось довести вину відповідальних осіб сільськогосподарського підприємства. Як наслідок, матеріали провадження до суду направлені не були.

Крім того, у червні поточного року постійною комісією Горщиківської сільської ради з питань земельних відносин, будівництва та екології виявлено факт самовільного захоплення земельної ділянки сільськогосподарського призначення площею 22,11 га шляхом насадження культур сої.

Щодо вказаного факту проінформовано відділ контролю за використанням та охороною земель у Коростенському, Народицькому, Овруцькому, Олевському районах управління з контролю за використанням земель ГУ Держгеокадастру у Житомирській області з метою вжиття заходів правового реагування та передачі легалізованих матеріалів до органів досудового розслідування.

Водночас, своєчасної реакції з боку вказаного контролюючого органу не було. У офіційній відповіді було вказано, що питання обстеження вказаної земельної ділянки буде включено до плану перевірок на III квартал 2020 року.

У зв'язку з цим Андрієм Максименком зазначено, що питання самовільного захоплення земельних ділянок потребує негайного реагування. Крім того, захоплена земельна ділянка включена до переліку земельних ділянок, призначених для продажу права оренди на земельних торгах, що в умовах загального невиконання місцевих бюджетів та бюджету Горщиківської сільської ради зокрема, забезпечило б надходження коштів та зменшення дефіциту місцевого бюджету.

Щодо піднятих питань головою Житомирської ОДА Віталієм Бунечко було запропоновано Андрію Максименку підготувати лист на його ім’я з висвітленням вищевказаних питань. В подальшому, вказана інформація буде розглянута на засіданні комісії з протидії рейдерству облдержадміністрації з розробленням шляхів вирішення піднятої проблематики, а також розроблення механізмів швидкого реагування у разі повторення вищевказаних фактів.

Переглянути хід наради можна за посиланням на Коростень ТВ у Фейсбук.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь