A A A K K K
для людей із порушенням зору
Горщиківська громада
Житомирська область, Коростенський район

БЛАГОДІЙНІСТЬ: «ДАРЕМНО ОТРИМАВ – ДАРЕМНО ВІДДАЙ»

Дата: 21.07.2020 19:03
Кількість переглядів: 700

Ювілейну медичну гуманітарну допомогу вагою в 7 тонн громада Коростенщини отримала цими днями від слов’янської благодійної організації «Місія Еммануїл Мерсі», що її засновали в 1992 році в м. Портленд штату Орегон (США) нашими земляками (президент місії Шкуринський Валерій, віце-президент Дрюк Надія), котра у своїй діяльності керується євангельським принципом Ісуса Христа: «Даремно отримав – даремно віддай». Представником громадськості довіреною особою є Катерина Скляревська, голова ГО «Коростенська районна рада жінок» і має право довільно цікавитися та отримуйати відповідь від набувачів про використання наданої від місії допомоги.

Фото без опису

Довідково: Валерій Шкуринський, який з 1968 по 1984 роки проживав у Коростенському районі. У 1989 році він з родиною емігрував до США. Через деякий час зрозумів, що переїзд до Сполучених Штатів дає можливість допомагати колишнім малозабезпеченим співвітчизникам. Розпочалася благодійна діяльність відправкою першого контейнера з лікарськими засобами та іншими необхідними речами. До справи долучилися емігранти, американці-волонтери, різні організації. Віце-президентом місії є Надія Дрюк.

Вже п’яий рік поспіль гуманітарна допомога від місії надходить до медичних закладів України, госпіталів, військових частин, спілок ветеранів. Її отримують Житомирська, Запорізька, Харківська, Одеська, Миколаївська, Київська, Волинська і Вінницька області, а також підконтрольні Україні райони Луганської і Донецької областей.

Як і минулого року (цьогоріч – ювілейна доставка), громада Коростенщини отримали необхідні для лікарні сучасні медичні засоби перев’язувально-бинтової та крапельно-шприцової груп, хірургічне приладдя, пластикові вироби – відра для медичного сміття, миски, лотки, засоби для забору аналізів, догляду за хворими, простирадла, а також інвалідні ходунки. Уся гуманітарна допомога, акуратно запакована у великі картонні коробки, кожна з написом, для якого відділення призначена, заледве помістилась у велику вантажівку.

Приймали її представниця Місії Ірина Башинська, Катерина Скляревська, начальник відділу охорони здоров’я виконавчого комітету Коростенської міськради Микола Заєць, гендиректор КНП «Коростенська центральна міськлікарня Коростенської» Микола Ходаківський, голова Горщиківської об’єднаної територіальної громади Анатолій Шишковський представники громадськості  та журналісти.

Фото без опису

Як наголосив Олександр Ярошенко у розмові, даний вантаж призначений для потреб лікарняних закладів, клінік, госпіталів, хоспісів, амбулаторій та малозабезпечених й інших хворих. «Місія Еммануїл Мерсі» зацікавлена в прозорості розподілу і просить зацікавлених осіб з розумінням віднестись до цього і дбає про те, щоб отримані вантажі стали підтримкою для тих, хто справді її потребує, і не потрапили в комерційні структури. Допомога надається абсолютно безкоштовно з надією, що вона не буде продаватися набувачами, але буде використана за призначенням. З метою поліпшення умов медичних закладів та безкорисної допомоги пацієнтам в межах можливого.

Фотоальбом заходу.

Віктор ВАСИЛЬЧУК.

Вечірній Коростень


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь