A A A K K K
для людей із порушенням зору
Горщиківська громада
Житомирська область, Коростенський район

Районі та обласні ради не зможуть одноосібно змінювати місце реєстрації комунальних підприємств. Законопроект готовий до другого читання

Дата: 03.09.2020 09:05
Кількість переглядів: 187

Парламентський Комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування рекомендував Верховній Раді прийняти в другому читанні проект Закону про внесення змін до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» щодо забезпечення додержання державних гарантій місцевого самоврядування та захисту його економічних основ (№3118).

Фото без опису

Відповідно до законопроекту, районі та обласні ради не зможуть одноосібно змінювати місце реєстрації комунальних підприємств, установ, організацій. Для цього їм знадобиться дозвіл сільських, селищних, міських та районних в містах рад, на території яких ці заклади знаходяться. Крім того, законопроект пропонує змінити місцезнаходження комунальних підприємств, установ, організацій на фактичне місце ведення діяльності чи розташування головного офісу.

«Протягом 2018-2019 років у окремих областях спостерігається негативна тенденція руйнування усталених економічних зав’язків через штучну зміну місцезнаходження комунальних підприємств, установ та організацій, що знаходяться на балансі у відповідних обласних рад. Це призводить до того, що розташовані у обласних центрах комунальні заклади (в тому числі охорони здоров’я), перереєстровуються за межі населених пунктів, в яких проживає переважна частина кінцевих споживачів послуг відповідних закладів. При цьому фактичне місцезнаходження юридичних осіб залишається незмінним… Це призводить до порушення порядку сплати основного бюджетоутворюючого податку місцевих бюджетів – податку на доходи фізичних осіб», - йдеться у пояснювальній записці до законопроекту.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь