A A A K K K
для людей із порушенням зору
Горщиківська громада
Житомирська область, Коростенський район

Тетяна Дідківська: «Хочу бачити село, а не сміття!»

Дата: 06.01.2021 15:52
Кількість переглядів: 703

Відомо, що проблема сміттєзвалищ з’явилася в Україні не сьогодні й не вчора – вона постала десятки років тому й окремі місця захоронення відходів розрослися настільки, що виглядають мало не державами в державі.

Фото без опису

Окрім захаращення непотребом великих площ дорогоцінної землі, сміттєзвалища наносять невиправну шкоду довкіллю через забруднення отруйними речовинами повітря, ґрунту і підземних вод, а відтак – здоров’ю людей. Особливої шкоди завдають стихійні сміттєзвалища, які можуть містити різні відходи надвисокого рівню небезпеки.

Неодноразово на веб-сторінках офіційного сайту Горщиківської громади, в соціальній мережі Фейсбук ми піднімали тему стихійних сміттєзвалищ. Неодноразово закликали жителів громади бути відповідальними щодо вивезення сміття на спеціально облаштовані для цього майданчики. Проте, на жаль, і досі є такі люди, що викидають своє сміття у непристосованих для цього місцях. Але є і такі, яким ця проблема болить.

Хочемо сьогодні розповісти про людину, яка не словами, а справами довела кожен з нас може зробити так аби навколо було чисто, красиво і безпечно. Розповісти про Тетяну Василівну Дідківську, яка самотужки прибрала стихійне сміттєзвалище в селі Горщик по вулиці Лісова.

А почалося все з того, що наша землячка, добра, чуйна і небайдужа до своєї малої Батьківщини жінка, яка нині проживає в Бородянці і в Горщик приїздить до матусі Любові Василівни Василенко, не змогла стояти осторонь, не змогла закрити очі на стихійне сміттєзвалище, яке створили наші односельці в лісосмузі поблизу її батьківської хати.

Фото без опису

Тетяна Дідківська власноруч зібрала, розсортувала непотріб в мішки і за сприяння Горщиківської сільської ради, а саме допомоги у вигляді транспорту і людей, сміття було перевезене на офіційне сміттєзвалище громади.

«Хочу бачити село, а не сміття! – Говорить Тетяна Василівна. – Адже це наш спільний дім, це наші ліс, наше село і ми не маємо права забруднювати його».

Від щирого серця ми хочемо сьогодні подякувати сьогодні Тетяні Дідківській і вклонитись її праці. А ще закликаємо інших жителів Горщиківської громади: будьте відповідальними, не будьте байдужими, адже наша громада це дійсно наш спільний дім. Чисто там, де прибирають, де докладають максимум своїх зусиль на благо всіх.

Також хочемо нагади про адміністративну відповідальність за створення несанкціонованих сміттєзвалищ.

Друзі, давайте збережемо нашу природу і передамо її нашим дітям та онукам!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь