A A A K K K
для людей із порушенням зору
Горщиківська громада
Житомирська область, Коростенський район

Не пропустіть! Мінрегіон запускає портал спроможності громад

Дата: 22.04.2021 11:52
Кількість переглядів: 328

Сьогодні, 22 квітня, відбудеться презентація аналітичного порталу спроможності громад, який був створений у співпраці з експертами та за підтримки партнера Мінрегіону – Координатора проектів ОБСЄ в Україні.

«Пріоритет реформи децентралізації – це створення спроможних громад, які можуть забезпечити ефективний і сталий розвиток та надавати якісні послуги населенню», – зазначив Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов.

Електронний ресурс стане допоміжним інструментом у прийнятті рішень як на рівні громад, так і на рівні обласних державних адміністрацій та центральних органів виконавчої влади.

«Портал спроможності громад – це своєрідний путівник, на основі якого можна оцінити реальний стан і результати діяльності, а також рівень спроможності громад. Портал дасть змогу кожній громаді й області подивитися на себе збоку, порівняти з іншими. Визначити індикатори, які потребують покращення, затвердити відповідні заходи у місцевих стратегіях розвитку», – зазначив заступник Міністра розвитку громад та територій В’ячеслав Негода.

Портал спроможності громад містить мапи та стислу інформацію про показники, які максимально детально характеризують потенціал кожної територіальної громади та набутий рівень розвитку. У майбутньому Мінрегіон запровадить систему індикативних показників, яка буде враховувати особливості розвитку соціально-економічного комплексу кожної територіальної громади.

Нагадаємо, в Україні у 1420 територіальних громадах із 1470 утворених відбулися місцеві вибори і сформовані органи самоврядування. Вони є новим базовим рівнем адміністративно-територіального устрою України, сформованим у рамках реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь