A A A K K K
для людей із порушенням зору
Горщиківська громада
Житомирська область, Коростенський район

Рятувальники попереджають про збільшення кількості пожеж на відкритих територіях та у природних екосистемах

Дата: 05.05.2021 14:49
Кількість переглядів: 196

В Україні триває сезон господарських робіт, який насамперед супроводжується боротьбою зі сміттям та залишками рослинності шляхом спалювання. Така діяльність, за яку, між іншим, передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність, призвела до того, що збільшилась кількість пожеж у природних екосистемах та на відкритих територіях. Особливо це питання стоїть гостро у період тривалих травневих вихідних.

Так, з початку 2021 року на території України вже сталося майже 80 лісових пожеж та понад 9 тисяч займань на відкритих ділянках місцевості: трави, сміття, чагарників тощо.

Саме тому рятувальники посилюють превентивну роботу та разом із іншими службами вирушають у рейди населеними пунктами України.

Так, на Житомирщині, 1-2 травня, фахівці ДСНС Баранівського та Ємільчинського районів провели інформаційно-роз’яснювальну роботу серед населення низки сільських населених пунктів щодо небезпеки спалювання сухої рослинності та сміття. Під час подворових обходів співробітники Служби порятунку звертали увагу населення на дотримання правил пожежної безпеки у побуті, під час прибирання присадибних ділянок та кладовищ від сміття й минулорічного сухостою. До того ж всім мешканцям рятувальники роздавали листівки та пам’ятки із застережливою інформацією.

На Кіровоградщині 3 травня було здійснено профілактичні заходи в урочищі Салганні піски м. Кропивницький та в інших лісових зонах області. Учасники рейдових груп провели роз’яснювальну роботу з відпочивальниками та нагадали про посилення адміністративної і кримінальної відповідальності за порушення правил пожежної безпеки у екосистемах.

2 травня подібні патрулювання пройшли також майже в усіх районах Херсонщини. Рятувальники здійснювали рейди у лісових масивах та біля водойм. Населенню роз’яснювали правила пожежної безпеки у екосистемах, наводили приклади масштабних лісових пожеж минулих років та пояснювали, що такі випадки здебільшого трапляються через нехтування елементарними правилами поведінки з вогнем.

ДСНС нагадує: категорично забороняється спалювати сміття, розводити багаття поблизу лісових насаджень, сухої рослинності та залишати недопалки чи сірники на трав’янистій підстилці.

Необхідно пам’ятати, що порушення правил пожежної безпеки несе загрозу не лише навколишньому середовищу, але й, в першу чергу, вашому життю та здоров’ю!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь