A A A K K K
для людей із порушенням зору
Горщиківська громада
Житомирська область, Коростенський район

Про організацію оздоровлення та відпочинку дітей шкільного віку у 2021 році

Дата: 21.05.2021 12:35
Кількість переглядів: 156

 

 

УКРАЇНА

ГОРЩИКІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

Коростенського району Житомирської області

 

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

 

 

 РІШЕННЯ

 

21.05.  2021 року                 № 36    

 

 

Про організацію оздоровлення та відпочинку
дітей шкільного віку у 2021 році

 

 

       З метою забезпечення організованого та якісного оздоровлення й відпочинку дітей у 2021 році, на виконання  пп. 6 п. а ст. 32 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Закону України «Про оздоровлення та відпочинок дітей»,  ст. 5 Закону України «Про охорону дитинства», керуючись  цільовою соціальною Програмою оздоровлення та відпочинку дітей Горщиківської сільської ради на 2021 рік,   виконком сільської ради

 

ВИРІШИВ:

1.  Звіт начальника відділу освіти, молоді та спорту Горщиківської сільської ради про оздоровлення дітей у 2021 р. взяти до відома (додається).

2. Забезпечити постійне формування бази  дітей, які потребують особливої

      соціальної уваги та підтримки, мають право на пільгове оздоровлення.

3. Начальнику відділу освіти, культури, молоді та спорту Сапотніцькій З.М.

3.1.забезпечити створення сприятливих умов для здійснення заходів, спрямованих на зміцнення здоров’я дітей шляхом організації  відпочинку  під час  канікул.

3.2.здійснювати організаційний супровід проведення оздоровчих заходів у закладах дошкільної освіти.

3.3.підготувати звіт про організацію і проведення оздоровлення та відпочинку в  дошкільних та загальноосвітніх закладах (вересень-жовтень, 2021 р.)

 

4. Контроль за виконанням цього рішення покласти на сільського голову Туровського О.А.

 

 Сільський голова                            Олексій ТУРОВСЬКИЙ

 

 

 

Інформаційна записка

 

Оздровлення дітей у літній період 2021 року по Горщиківській сільській раді

 

      Згідно зі ст. 32, ст. 40 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, законами України “Про оздоровлення та відпочинок дітей”,“Про охорону дитинства”, “Про позашкільну освіту” у нашій громаді заплановані заходи із упровадження та реалізації   державної політики з метою організації якісного оздоровлення та відпочинку дітей, створення сприятливих умов для їх всебічного розвитку, впровадження інноваційних форм культурно-освітнього виховання.
       У разі стабільної ситуації в зв’язку з епідемією Covid-19 у 2021 році заплановано охопити оздоровленням та відпочинком максимальну кількість дітей (не менше 60%). У зв’язку з карантинними обмеженнями  у минулому році оздоровча кампанія була призупинена, тому оздоровлення дітей відбулось не в повній мірі.
        На обліку є 29 дітей( пільгових категорій :сиріт , дітей, позбавлених батьківського піклування ), які будуть оздоровлюватися першочергово. Для підтримки дітей із сімей пільгових категорій, а також попередження дитячої бездоглядності  планується організація екскурсій. Так, до Міжнародного дня  захисту дітей організовано екскурсію до міста Острог.

       З метою виконання Закону України “Про оздоровлення та відпочинок дітей”, створення влітку 2021 року належних умов для цього відділом освіти та керівництвом громади  заплановані заходи з організації і проведення оздоровлення та відпочинку дітей влітку 2021 року ,  створені структурні підрозділи сільської ради, відповідальні за оздоровлення дітей пільгових категорій .

     Відділ освіти, культури, молоді та спорту повинен спрямувати роботу  на забезпечення  змістовного дозвілля дітей влітку 2021року.
Начальнику служби у справах дітей Андрієвській Н.С., директору Горщиківського ліцею Грищук О.Л. посилити роботу з профілактики безпритульності та бездоглядності серед дітей облікової категорії влітку 2021 року.

    Постійно забезпечувати безпеку перевезення дітей до місць оздоровлення і відпочинку та у зворотньому напрямку, під час екскурсій; вести контроль за додержанням вимог протипожежної безпеки у місцях оздоровлення і відпочинку дітей;  контролювати додержання громадського порядку та належну охорону місць оздоровлення і відпочинку дітей.

Наголосити батькам, що, приймаючи рішення про направлення своєї дитини на оздоровлення, їм потрібно ознайомитися  з ПКМУ від 09.12.2020 № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої короновірусом SARS-CoV-2» (із змінами) та Тимчасовими рекомендаціями щодо організації протиепідемічних заходів у дитячих закладах оздоровлення та відпочинку на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби, затверджених постановою Головного державного санітарного лікаря України від 30.07.2020 № 43. Роз’яснити  дитині правила поведінки та необхідність дотримання санітарних правил і норм на період дії карантину.

Начальник відділу освіти ,

культури, молоді і спорту                                                   З.М.Сапотніцька


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь