A A A K K K
для людей із порушенням зору
Горщиківська громада
Житомирська область, Коростенський район

Як саме законопроєкт № 5557 посилить обороноздатність України? Думка експертів

Дата: 23.06.2021 09:20
Кількість переглядів: 207

Ініціативна група законодавців, представників виконавчої влади, громадських організацій, територіальної оборони Києва обговорили внесений Президентом України Володимиром Зеленським на розгляд Верховної Ради України законопроєкт № 5557 «Про основи національного спротиву».

На думку експертів, ухвалення законопроєкту № 5557 — безальтернативний шлях максимально швидко зміцнити Україну в умовах зростаючої російської загрози з території РФ, з боку окупованих Криму та ОРДЛО, Білорусі, молдовського Придністров’я та Чорного моря.

Над розробкою законопроєкту № 5557 працювали представники всіх родів військ, ветеранських організацій та експерти. Він є спільним напрацюванням, де враховано пропозиції всіх сторін. Крім того, це імплементація концепції всеохоплюючої оборони як однієї з практик країн-членів НАТО.

Як саме законопроєкт посилить обороноздатність?

Національний спротив — це залучення всього населення до протидії агресору й підготовка до такої протидії. Він передбачає впровадження системи загальновійськового навчання населення, розвиток територіальної оборони та руху опору.

Територіальна оборона вестиметься по всій території України поза межами бойових дій, а рух опору — на можливій тимчасово окупованій території. Це суттєво посилить обороноздатність, потенційний агресор знатиме, що в кожній області й районі є організовані підрозділи, які будь-коли готові дати йому відсіч навіть під окупацією.

Чи відповідає законопроєкт № 5557 міжнародній практиці?

Законопроєкт підготовлений на основі вивчення досвіду країн-членів НАТО з організації всеохоплюючої оборони, зокрема, територіальної оборони та підготовки населення до захисту своєї держави. Практично він імплементує концепцію всеохоплюючої оборони країн-членів Альянсу. За рахунок зміни підходу до оборони Україна приводить її у відповідність до існуючих у НАТО практик.

Детальніше про законопроєкт можна дізнатись на вебсайті “Національний спротив”.

Про те, хто зможе долучитися до національного спротиву, читайте ТУТ.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь