A A A K K K
для людей із порушенням зору
Горщиківська громада
Житомирська область, Коростенський район

1000 гривень на купівлю дрона для ЗСУ передав голові Горщиківської ТГ 97-річний пенсіонер Станіслав Августович Рафальський

Дата: 26.09.2022 09:37
Кількість переглядів: 646

Нещодавно ми розповідали вам пенсіонера, людину з великим і чуйним серцем, який душею вболіває за наших захисників і віддав на потребу Збройних Сил України частину своє пенсії – про уродженця Горщиківської територіальної громади, який нині живе в селі Бондарівка – Станіслава Августовича Рафальського.

Народився Станіслав Августович у 1925 році в селі Жупанівка в сім’ї колгоспників. Пережив тяжкі роки Голодомору 1932-33 років. Його батько загинув в роки Другої світової війни. Мама сама піднімала родину – працювала дояркою. У 1942 році самого Станіслава Августовича, ще зовсім юного фашисти забрали до Німеччини. У свої 17 років на той час він побачив та пережив чимало труднощів. Бачив війну та її наслідки. В Україну повернувся лише у квітні 1945 року. Далі були важкі роки відбудови країни, підняття її з руїн.

З початком повномасштабного вторгнення російських військ на територію України Станіслав Августович звернувся за допомогою до Горщиківського сільського голови Олексія Туровського з проханням – допомогти передати частину його пенсії на потреби ЗСУ. Очільник громади з радістю відгукнувся на прохання 97-літнього пенсіонера. Тоді ж Станіслав Августович запевнив, що це був перший, але не останній його донат на армію.

І ось кілька днів тому знову запросив до себе голову громади аби передати чергову 1000 гривень і слова підтримки для військових.

Варто відзначити, що не залишились без вдячності і захисники України. Через Олексія Туровського вони передали подяку дідусю і теплі побажання довгих років життя.

Як відбулась ця зустріч, що розповів про себе та своє нелегке життя Станіслав Августович дивіться в нашому коротенькому сюжеті.

Одну тисячу гривень, яку в цей раз передав Станіслав Августович піде на купівлю дрона для 95-ої житомирської бригади. Нагадаємо, що долучитись ви можете у кілька способів: надіслати гроші на картковий рахунок 5168742733461762 або покласти гроші у скриньку, що знаходиться в сільській раді чи банки, що розміщені в місцях торгівлі Горщиківської територіальної громади.

Все життя людини важко вкласти у формат відео розмови, але ми намагались донести до вас, друзі, що людина, яка бачила війну, яка тяжко перенесла втрати і біди воєнного і післявоєнного часу, сьогодні допомагає чим може зі свого боку захисникам України. Тож, не стійте осторонь і ви. Долучайтесь до зборів на потреби армії. Будемо надійним тилом тим, хто ціною свого життя і здоров’я сьогодні боронить Україну від ворога. Разом до Перемоги!

Наталія Колєнова,

член Національної спілки журналістів України


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь