A A A K K K
для людей із порушенням зору
Горщиківська громада
Житомирська область, Коростенський район

Поки ми боремося – є Україна!

Дата: 17.01.2023 14:57
Кількість переглядів: 315

Майже рік триває повномасштабне вторгнення росії на територію нашої держави. Щоденно українці роблять все можливе, аби відбити ворога на полі бою та забезпечити всім необхідним наших воїнів-захисників.

Фото без опису

Жителі Горщиківської громади беруть активну участь у волонтерській роботі: з початку війни і по сьогоднішній день готують страви для військовослужбовців і людей з деокупованих територій, плетуть маскувальні сітки для людей і техніки, передають на фронт речі першої необхідності, медичні засоби, засоби гігієни, збирають гроші і купують тепловізори, купують і передають власні дрони. Є і такі волонтери, які передали на фронт не один, а майже 10 автомобілів. Жителі громади не жаліють ні свого часу, ні сил, ні грошей.

До волонтерської діяльності долучаються всі: учні та вчителі, працівники освіти, культури, медицини, представники та керівництво місцевого самоврядування. І всім хочеться сьогодні сказати велике «Дякую!»

До волонтерської діяльності долучився й уродженець Горщиківської територіальної громади, який нині живе в селі Бондарівка – Станіслав Августович Рафальський.

Кілька разів вже ми розповідали про нього, як про людину, що пережила Другу світову війну, полон, заслання, а сьогодні він активно, грошима зі своєї пенсії, підтримує Збройні Сили України.

В свою чергу військові дякують пенсіонеру за підтримку і розуміння. З приємною місією – вручити подяку від командувача Національної гвардії України генерал-лейтенанта Юрія Лебедя днями завітав до Станіслава Августовича голова Горщиківської сільської ради Олексій Туровський.

Він передав теплі слова вдячності від захисників і відзначив, що вчинки земляка це гарний приклад для кожного з громади не зупинятись на досягнутому: «Війна ще не завершена, – зауважив Олексій Анатолійович. – Всі ми повинні продовжувати підтримувати наших воїнів хто чим може, вірити в нашу спільну перемогу над окупантами і наближати її всіма силами».

Фото без опису

Як і минулі рази зустріч керівника громади з пенсіонером, Станіслав Августович вкотре передав частину своїх заощаджень на потреби української армії.

«Діти мої, я впевнений, що ми переможемо, – сказав Станіслав Рафальський. – Ці гроші сьогодні передаю для наших синів і доньок на фронті. Хай послужать добру, хай пришвидшать нашу перемогу! Прошу всіх – не будьте байдужими. Робіть все можливе від вас, щоб вибити ворога з рідної землі. Поки ми боремося – є Україна!»

Тож, дорогі жителі Горщиківської територіальної громади. Ми оголошуємо продовження благодійного збору коштів на потреби захисників України. На сьогоднішній день є кілька конкретних запитів, які маємо спільно з вами закрити і дати можливість нашим героям бути ефективнішими в бою, мати необхідний захист та воювати не думаючи про такі прості людські потреби як тепле спорядження в окопах чи особистий захист, ліки тощо.

Долучайтесь! Кошти ви можете принести до Горщиківської сільської ради, покласти в одну із скриньок для зборів, які знаходяться в місцях загального користування громади. Картковий рахунок - 5168742733461762.

Пам’ятайте! Не буває маленьких сум, буває 0. А все, що більше 0, то є величезний плюс до цілі. Разом ми сила, разом ми йдемо до Перемоги!

Наталія Колєнова,

член Національної спілки журналістів України


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь