Горщиківська громада
Житомирська область, Коростенський район

Протокол 11

Дата: 20.09.2023 08:40
Кількість переглядів: 26

 

ГОРЩИКІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

Коростенського району Житомирської області

 

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

П Р О Т О К О Л 

 

№ 11

 

         від  13 вересня  2023 року                                                        с. Горщик

                                                                                          приміщення сільської ради

                                                                                                                 14.00 год

Всього членів виконавчого комітету - 10 чол.

  Присутні на засіданні -  7 чол.  

Туровський О.А. - сільський голова                                                               

Іскоростенська С.П. – секретар сільської ради

    Члени виконавчого комітету:

Мовчанюк І.С.

Ілінська Н.Г.

Іскоростенська О.М.

Мельниченко Ю.В.

Андрієвська Т.В.

Запрошені:

  • Максименко  А.С. - спеціаліст ІІ категорії з юридичних питань Горщиківської сільської ради
  • Андрієвська Н.С. - начальник служби у справах дітей Горщиківської сільської ради

 

Головуючий на засіданні: Туровський О.А. - сільський голова Горщиківської сільської ради.                                                              

            На розгляд засідання виконавчого комітету сільської ради головуючим винесений такий

порядок денний

1. Про план роботи виконкому Горщиківської сільської  ради на ІV квартал 2023 року.

Доповідач: Іскоростенська С.П. - секретар Горщиківської сільської ради.

 

2. Про організацію харчування учнів  у закладах освіти Горщиківської сільської ради у 2023 році.

Доповідач: Сапотніцька  З. М.  - начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту Горщиківської сільської ради.

 

3. Про продовження терміну перебування дітей в сім’ї патронатного вихователя.

Доповідач: Андрієвська Н.С. - начальник служби у справах дітей Горщиківської сільської ради.

 

4. Про продовження терміну перебування малолітньої дитини Солом’янчука А.С. у КНП «Житомирський обласний спеціалізований будинок для дітей-сиріт та дітей, які залишились без піклування батьків» Житомирської обласної ради.

Доповідач: Андрієвська Н.С. - начальник служби у справах дітей Горщиківської сільської ради.

 

 

 

5. Про організацію суспільно корисних робіт в умовах воєнного стану на території Горщиківської територіальної громади в 2023 році.

Доповідач: Максименко А.С. - спеціаліст ІІ категорії з юридичних питань Горщиківської сільської ради.

 

6. Про присвоєння адреси земельній ділянці.

Доповідач: Максименко А.С. - спеціаліст ІІ категорії з юридичних питань Горщиківської сільської ради.

 

 

ВИРІШИЛИ:

            Затвердити порядок денний  винесений головуючим на розгляд засідання

 

Голосували:

за – 7;

проти – 0;

                                                                   утримались – 0;    

(Прийнято одноголосно)

 

                З першого питання «Про план роботи виконкому Горщиківської сільської  ради

на ІV квартал 2023 року» слухали Іскоростенську С.П. - секретаря Горщиківської сільської ради. Відповідно до ст. 40 пп. 2 п. 2 ст. 52 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Регламенту роботи виконавчого комітету, Положення про виконавчий комітет Горщиківської сільської  ради, з метою планування діяльності виконавчого комітету сільської ради, виконавчий комітет сільської  ради

 

 В И Р І Ш И В :

1. Затвердити план роботи виконавчого комітету Горщиківської сільської  ради на ІV квартал 2023 року ( додається).

2. Секретарю сільської ради, начальникам відділів, спеціалістам сільської  ради забезпечити своєчасну підготовку та виконання заходів, що передбачені  планом.

3. Контроль за виконанням цього рішення покласти на секретаря сільської ради Іскоростенську С.П.

Голосували:

за – 7;

проти – 0;

                                                                   утримались – 0;    

(Рішення прийнято)

(Рішення №49 додається).

            З другого питання «Про організацію харчування учнів  у закладах освіти Горщиківської сільської ради у 2023 році»   слухали начальника відділу освіти, культури, молоді та спорту Горщиківської сільської ради Сапотніцьку  Зою Миколаївну. Керуючись Законом України «Про освіту», «Про загальну середню освіту», постановами Кабінету Міністрів України від 22.11.2004 р. №1591 «Про затвердження норм харчування у навчальних та оздоровчих закладах», від 19.06.2002р. №856 «Про організацію  харчування окремих категорій учнів у загальноосвітніх навчальних закладах», спільним наказом від 01.06.2005р. №242/329 «Про затвердження порядку організації  харчування у навчальних та оздоровчих закладах», з метою соціального захисту дітей сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та дітей із сімей, які отримують допомогу відповідно до закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям» та з метою забезпечення якісної організації харчування та попередження  харчових отруєнь у  закладах освіти Горщиківської сільської ради, виконавчий комітет сільської ради:

ВИРІШИВ:

1. Заслухати звіт начальника відділу освіти, культури, молоді та спорту Горщиківської сільської ради Сапотніцької Зої Миколаївни про організацію харчування в закладах освіти Горщиківської сільської ради, додається.

2. Начальнику  відділу освіти, культури, молоді та спорту Горщиківської сільської ради, керівникам закладів освіти Горщиківської сільської ради контролювати проведення харчування в закладах освіти відповідно до Програми про безкоштовне  харчування дітей ДНЗ, учнів 1-4 класів та учнів пільгових категорій загальноосвітніх навчальних закладів Горщиківської сільської ради на 2023 рік.

Голосували:

за – 7;

проти – 0;

                                                                   утримались – 0;    

(Рішення прийнято)

(Рішення №50додається).

З третього питання «Про продовження терміну перебування дітей в сім’ї патронатного вихователя» слухали Андрієвську Н.С. - начальника служби у справах дітей Горщиківської сільської ради. Відповідно до статті 40 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статей 252, 254, 255 Сімейного кодексу України, пункту 14,15 Порядку створення та діяльності сім’ї патронат6ного вихователя, влаштування, перебування дітей в сім’ї патронатного вихователя, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20 серпня 2021 р. №893 «Деякі питання захисту прав дитини та надання послуги патронату над дитиною» та врегулюванням даної постанови під час дії військового стану, беручи до уваги, що позов щодо позбавлення батьківських прав Вознюк Н.М. знаходить в суді на розгляді та рішення комісії з питань захисту прав дитини №9 від  13.09.2023 року, з метою забезпечення захисту прав малолітніх дітей, виконавчий комітет Горщиківської сільської ради

 

ВИРІШИВ:

 

1. Продовжити до 15.12.2023 термін перебування малолітніх дітей: Вознюка Миколи Миколайовича, 25.09.2013 року народження, Вознюк Марії Миколаївни, 08.09.2015 року народження, в сім’ї патронатного вихователя Палько Таїсії Олександрівни, що функціонує за адресою: Житомирська область, Коростенський район, с.Горщик, вул.Центральна, 18.

 

2. Службі у справах дітей Горщиківської сільської ради (Андрієвській Н.С.) продовжити дію Договору про патронат над дітьми від 15.03.2023 та здійснювати контроль за його виконанням.

 

3. Контроль за виконанням рішення покласти на начальника служби у справах дітей Горщиківської сільської ради Андрієвську Н.С.

Голосували:

за – 7;

проти – 0;

                                                                   утримались – 0;    

(Рішення прийнято)

(Рішення №51 додається).

 

            З четвертого питання «Про продовження терміну перебування малолітньої дитини Солом’янчука А.С. у КНП «Житомирський обласний спеціалізований будинок для дітей-сиріт та дітей, які залишились без піклування батьків» Житомирської обласної ради» слухали Андрієвську Н.С. - начальника служби у справах дітей Горщиківської сільської ради. Відповідно до ст. 34 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні, ст.ст. 140, 146 Конституції України, ст. 11 Закону України "Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування",  Порядком провадження органами опіки та піклування діяльності, пов’язаної із захистом прав дитини, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 24 вересня 2008 року № 866, «Питання діяльності органів опіки та піклування, пов'язаної із захистом прав дитини», беручи до уваги рішення виконавчого комітету Горщиківської сільської ради від 27.07.2022 №39 «Про влаштування малолітньої дитини Солом’янчука Арсена Степановича до КНП «Житомирський обласний спеціалізований будинок для дітей-сиріт та дітей, які залишилися без піклування батьків», рішення Комісії з питань захисту прав дитини Горщиківської сільської ради від 03.02.2023 року, з метою захисту прав та інтересів малолітньої дитини виконавчий комітет Горщиківської сільської ради

 

ВИРІШИВ:

        1. Продовжити термін перебування малолітньої дитини Солом’янчука Арсена Степановича, 25.06.2022 р.н., у комунальному некомерційному підприємстві  «Житомирський обласний  спеціалізований будинок для дітей-сиріт та дітей, які залишились без піклування батьків» Житомирської обласної ради, на повному державному забезпеченні, терміном на 6 місяців.

      

       2. Контроль за виконанням даного рішення покласти на Службу у справах дітей  Горщиківської сільської ради.

 

Голосували:

за – 7;

проти – 0;

                                                                   утримались – 0;    

(Рішення прийнято)

(Рішення №52додається).

            З п’ятого питання «Про організацію суспільно корисних робіт в умовах воєнного стану на території Горщиківської територіальної громади в 2023 році» слухали Максименка  А.С. - спеціаліста ІІ категорії з юридичних питань Горщиківської сільської ради. Відповідно до підпункту 7 пункту "б" частини першої статті 34,  статті 40 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", Закону України "Про правовий режим воєнного стану", у зв’язку з введенням воєнного стану в Україні, враховуючи  Порядок залучення працездатних осіб до суспільно корисних робіт в умовах воєнного стану, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 13 липня 2011 № 753 (далі – Порядок), з метою організації залучення працездатних осіб до суспільно корисних робіт в умовах воєнного стану, що виконуються під час запровадження трудової повинності та регулювання питання соціального захисту працездатних осіб, що залучаються до виконання вищевказаних робіт, виконавчий комітет Горщиківської сільської ради

В И Р І Ш И В:

              1. Організувати суспільно корисні роботи в умовах воєнного стану на території  Горщиківської громади (далі – суспільно корисні роботи).

  2. Залучити до суспільно корисних робіт працездатних осіб, у тому числі осіб, що не підлягають призову на військову службу, які за віком і станом здоров'я не мають обмежень до роботи в умовах воєнного стану (крім працездатних осіб, що залучені до роботи в оборонній сфері та сфері забезпечення життєдіяльності населення і заброньовані за підприємствами у період воєнного стану з метою виконання робіт, що мають оборонний характер, а також осіб, залучених до здійснення заходів національного спротиву), а саме:

- зареєстрованих безробітних та інших незайнятих осіб, зокрема внутрішньо переміщених;

- працівників функціонуючих в умовах воєнного стану підприємств (за погодженням з їх керівниками), що не залучені до виконання мобілізаційних завдань (замовлень) та не зараховані до складу об’єктових формувань цивільного захисту, - у порядку переведення (за потреби);

- осіб, зайнятих в особистому селянському господарстві (за потреби);

- студентів вищих, учнів та слухачів професійно-технічних навчальних закладів (за потреби);

- осіб, які забезпечують себе роботою самостійно (за потреби).

3. Затвердити перелік об’єктів для відбування громадських робіт на 2023 рік:

  • Горщиківське державне комунальне підприємство;
  • Горщиківська амбулаторія ЗПСМ №6,  ФАП сіл Боровиця, Давидки;
  • Горщиківський дошкільний навчальний заклад «Берізка», «Сонечко»;
  • Горщиківський Будинок культури; Давидківський сільський клуб; сільський клуб с. Боровиця;
  • Горщиківський ліцей;
  • стадіон с. Горщик, Давидки;
  • адміністративні приміщення Горщиківської сільської ради, с. Вигів, Давидки;
  • кладовища сіл Горщик, Жупанівка, Березівка;
  • сміттєзвалище с. Горщик;
  • узбіччя доріг сіл Горщик, Жупанівка, Березівка, Давидки, Вигів, Краснопіль;
  • автобусні зупинки в населених пунктах сільської ради;
  • інші громадські місця населених пунктів сільської ради.

4. Затвердити перелік  об’єктів та видів суспільно корисних робіт, що виконуються в умовах воєнного стану, до виконання яких залучаються працездатні особи на території Горщиківської сільської ради. (Додаток 1,2).

5. Фінансування суспільно корисних робіт  здійснити за рахунок коштів замовника або коштів місцевої держадміністрації або благодійних внесків чи пожертвувань, або інших джерел, не заборонених законодавством (у разі залучення інших працездатних осіб, окрім зареєстрованих безробітних). Фінансування суспільно корисних робіт, що виконуються зареєстрованими безробітними, здійснити за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття, передбачених для виконання громадських робіт та інших робіт тимчасового характеру, коштів місцевих бюджетів, замовників (підприємств, установ, організацій). Фінансування суспільно корисних робіт здійснити шляхом спрямування коштів на оплату праці у розмірі мінімальної заробітної плати, сплату єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, оплату проїзду в межах громади до місця виконання робіт та у зворотному напрямку (у разі потреби), відповідно до Порядку.

6. У разі залучення до суспільно корисних робіт зареєстрованих безробітних замовнику (підприємства, установи, організації) укласти договір про організацію та фінансування суспільно корисних робіт з  Горщиківською сільською радою та Коростенським районним  центром зайнятості.

 7. Контроль за виконанням даного рішення покласти на сільського голову Олексія Туровського.

Голосували:

за – 7;

проти – 0;

                                                                   утримались – 0;    

(Рішення прийнято)

(Рішення №53додається).

            З останнього питання «Про присвоєння адреси земельній ділянці» слухали Максименка  А.С. - спеціаліста ІІ категорії з юридичних питань Горщиківської сільської ради. Розглянувши заяву Бартков’яка Сергія Вікторовича про необхідність присвоєння адреси земельній ділянці, керуючись  ст. 30 п.10, ст.ст.25, 40, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконавчий комітет сільської ради    

ВИРІШИВ:

1. Присвоїти земельній ділянці з кадастровим номером 1822381000:03:000:0167 (площа 2 га, цільове призначення – для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель і споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості) адресу: вулиця Підприємницька, 1, село Вигів, Коростенський район, Житомирська область.

         2. Контроль за виконанням цього рішення покласти на секретаря сільської ради Світлану ІСКОРОСТЕНСЬКУ.

Голосували:

за – 7;

проти – 0;

                                                                   утримались – 0;    

(Рішення прийнято)

(Рішення №54додається).

 

Сільський голова                               Олексій ТУРОВСЬКИЙ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь