A A A K K K
для людей із порушенням зору
Горщиківська громада
Житомирська область, Коростенський район

Про роботу  відділу Центр надання адміністративних послуг   Горщиківської сільської ради

Дата: 21.11.2023 15:29
Кількість переглядів: 36

Фото без опису Описание: Описание: Описание: Описание: Описание: тризуб

УКРАЇНА

ГОРЩИКІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

Коростенського району Житомирської області

 

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

РІШЕННЯ

 

Від 08.11.2023 року      №62

 

Про роботу  відділу Центр надання адміністративних послуг 

 Горщиківської сільської ради

 

 

Заслухавши звіт начальника відділу Центр надання адміністративних послуг Горщиківської сільської  ради про роботу відділу ЦНАП, керуючись ст. 26, 51, 54-1, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та рішенням сільської ради від 15 червня 2023 року №543 «Про створення відділу «Центр надання адміністративних послуг» та затвердження Положення про відділ «Центр надання адміністративних послуг», виконком сільської  ради

 

ВИРІШИВ: 

 

1.Звіт начальника відділу Центр надання адміністративних послуг Горщиківської сільської  ради про роботу відділу ЦНАП  взяти до відома (додається).

2.Визнати роботу відділу Центр надання адміністративних послуг Горщиківської сільської ради задовільною та такою, що потребує постійного моніторингу якості.

3.Контроль за виконанням даного рішення покласти на секретаря сільської ради Світлану ІСКОРОСТЕНСЬКУ.

 

 

 

Сільський голова                                Олексій ТУРОВСЬКИЙ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Звіт роботи відділу «Центр надання адміністративних послуг» Виконавчого комітету Горщиківської сільської ради

 

 

З метою забезпечення прав громадян на отримання якісних адміністративних послуг в Горщиківській територіальній громаді функціонує відділ (центр) надання адміністративних послуг Горщиківської сільської ради, який результативно взаємодіє з суб'єктами надання адміністративних послуг.

Відділ «Центр надання адміністративних послуг» Виконавчого комітету Горщиківської сільської ради (далі-ЦНАП) утворено рішенням Горщиківської сільської ради № 543 від 15.06.2023 року. Відповідно до цього ж рішення було затверджено 57 адміністративних послуг з них 39 послуг соціального характеру. Відділ розпочав свою роботу з  01.08.2023 року.

ЦНАП знаходиться в приміщенні сільської ради на першому поверсі. Прийом громадян ведуть адміністратор та начальник відділу. Крім того, для створення зручних та доступних умов отримання послуг суб’єктами звернень в старостинському окрузі Горщиківської сільської ради утворено та функціонує 1 віддалене місце для роботи адміністратора ЦНАП, який здійснює обслуговування відповідних сіл округу.

З метою задоволення потреб мешканців територіальної громади 08.12. 2022 року було підписано договір про співробітництво територіальних громад у формі реалізації спільного проекту «Забезпечення розвитку Коростенської територіальної громади та Горщиківської територіальної громади шляхом спільного надання якісних і доступних адміністративних послуг через Центр надання адміністративних послуг виконавчого комітету Коростенської міської ради. Тому, починаючи з 01.01.2023 року громадяни Горщиківської громади можуть звертатися до ЦНАП Коростенської територіальної громади за отриманням послуг які відповідно не надаються у Горщиківській територіальній громаді. Наприклад, це реєстрація нерухомості, державна реєстрація юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців, державна реєстрація земельних ділянок та інші.

Основними завданнями ЦНАП Горщиківської ТГ є cтворення максимально комфортних та сприятливих умов для прийому мешканців Горщиківської ТГ, можливості отримання споживачем максимальної кількості адміністративних послуг в одному місці за простою та зрозумілою процедурою у найкоротший строк за мінімальної кількості відвідувань.

Звернувшись до ЦНАП, громадяни мають змогу:

  • отримати консультації спеціалістів;
  • визначитись із переліком необхідних документів для отримання адміністративних послуг;
  • отримати адміністративні послуги в комплексі (наприклад,  зареєструвати місце проживання дитини, оформити допомогу при народженні дитини, та подати документи на оформлення посвідчення багатодітної сім’ї).

На сьогоднішній день найчастіше громадяни звертаються зокрема з питань оформлення допомоги малозабезпеченим сім’ям та одиноким матерям, допомоги у зв’язку з вагітністю та пологами, при народженні дитини, допомогою багатодітним сім’ям. Також за отриманням субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива, призначення пільг, реєстрації/ зняття з реєстрації місця проживання особи, видача витягу з реєстру територіальної громади, видача посвідчень/ продовження строку дії посвідчень батькам багатодітної сім’ї та дитини з багатодітної сім’ї.

Незважаючи на те, що відділ ЦНАП офіційно почав функціонувати з 01.08.2023 року, всі послуги які надаються зараз надавалися і раніше. Тому прозвітуємо про статистику обслуговування за період з 01.01.2023 по 01.11.2023 рік.

Отож, спеціалістами відділу було надано 1587 адмінпослуг : 77 реєстрацій місця проживання, 110 процедур зняття з реєстрації місця проживання, сформовано 258 витягів про реєстрацію місця проживання. Видано 802 довідки, серед яких найбільше – 219 інформаційних довідок про кількість зареєстрованих осіб за адресою, 58 довідок  про місце реєстрації спадкоємців на момент смерті спадкодавця, 45 довідок про період проживання на території, яка відноситься до зони гарантованого добровільного відселення/зони посиленого радіологічного контролю.Спеціалістами відділу опрацьовано 340 справ з соціальних послуг через програмний комплекс «Соціальна громада» , зокрема:

  • 117 – заяв призначення субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива;
  • 167 – заяв призначення різних видів соціальної державної допомоги;
  • 64 – заяви для призначення пільги на оплату житла, комунальних послуг;
  • 28 заяв про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи.

Передано до пенсійного фонду, та УСП Коростенської РДА – 377 паперових справ.

На даний час спеціалісти працюють з програмним комплексом ЄІССС та СОЦІАЛЬНА ГРОМАДА, (у найближчому майбутньому планується впровадження програмного комплексу співпраці з ПФУ). Відділом ведеться реєстр територіальної громади на платформі ДМС, ведеться картотека територіальної громади, погосподарські книги, складаються протоколи і відповідно постанови у випадках, передбачених законодавством, постійно надаються відповіді на запити та звітність щоденна, щоквартальна, щомісячна.

Також в постійному режимі громадянам надаються консультації, у телефонному режимі та особисто. Адміністратори відділу за потреби інформують про результати розгляду наданої послуги, консультують  з приводу прийому пакету документів, забезпечують інформування уповноважених осіб віддалених робочих місць про зміни чинного законодавства в частині надання адміністративних послуг.

Велика увага приділяється підвищенню рівня професіоналізму та обізнаності адміністраторів. Адміністратори ЦНАП постійно підвищують свій рівень кваліфікації шляхом участі в навчальних онлайн семінарах.

В межах функцій, покладених на відділ ЦНАП, планується продовжувати роботу в напрямку розширення спектру послуг, що надаються через відділ, підвищенням якості обслуговування та використанням у своїй роботі сучасних інформаційних технологій, а також забезпеченням сприятливих умов розвитку і спрощенням процедур надання адміністративних послуг.

 

 

Начальник відділу ЦНАП                             Тетяна СТОРОЖУК


 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь