Горщиківська громада
Житомирська область, Коростенський район

"Спільна коляда" лунала в Горщиківській територіальній громаді, віншуючи Різдво Христове

Дата: 27.12.2023 17:28
Кількість переглядів: 97

Україна живе народними традиціями. Український народ плекає і передає з покоління в покоління культурну спадщину, дух нації, які не можуть бути переоцінені.

Фото без опису

26 грудня в Горщиківській територіальній громаді відбулась визначна подія - захід «Спільна коляда». На сцені місцевого ліцею зібрались найкращі хористи Православної Церкви України Коростенського району, Горщиківського будинку культури, інших релігійних конфесій, щоб вперше в історії нашого краю заспівати колядки в дні, коли більшість цивілізованого світу відзначає Різдво Христове.

В залі панували чарівна атмосфера свята та настрою, який важко передати словами. Тут лунали класичні та сучасні колядки. Відчувались справжня єдність та сила духу. Це був момент, коли культура і віра злилися в єдиному бажанні миру та злагоди для всієї країни.

І хоч для багатьох наших земляків дата 25 грудня ще незвична для відзначення Різдва Христового, хочеться сказати, що це не головне. Головне, щоб Христос, духовність, віра, надія, любов в першу чергу народжувались у ваших серцях і душах.

Підсумовуючи захід голова Горщиківської територіальної громади Олексій Туровський зауважив: «Єдність України зараз підтверджується єдністю проукраїнських конфесій, всіх церков. Приємно бачити на цьому заході не тільки працівників культури нашого регіону, представників Православної Церкви України, але й протестантів, римокатоликів, наших земляків. Це говорить про те, що всі ми в єдиному руслі сьогодні, маємо єдину мету і єдину мрію – мир і злагода в нашій країні, Перемога України, мирне співіснування наших громадян в громаді та в державі в цілому».

Олексій Туровський подякував всім учасникам: "Спільної коляди" за їх щиру любов до України, її народних традицій, звичаїв та обрядів: «Віримо в Перемогу України! Віримо, що такі заходи будуть проходити в нашій громаді щорічно, стануть нашою доброю традицією на довгі-довгі роки».

Наталія Колєнова,

член Національної спілки журналістів України


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь