A A A K K K
для людей із порушенням зору
Горщиківська громада
Житомирська область, Коростенський район

На території Горщиківської ОТГ проводяться роботи з благоустрою

Дата: 04.05.2020 08:20
Кількість переглядів: 416

Весна повноцінно вступила в свої права, квітнуть дерева, навкруги зеленіє трава та, на жаль, поряд з весняною красою почали з’являтись купи сміття, що не тільки псують зовнішній вигляд навколишнього природного середовища,  але й негативно впливають на довкілля та  здоров’я людей.

Розуміючи важливість проблеми, її актуальність, на території Горщиківської ОТГ постійно проводяться роботи з благоустрою та очищення несанкціонованих сміттєзвалищ.

Так, 1 травня в селі Горщик були організовані та проведені наступні заходи з благоустрою території:

Прибирання прилежної до централізованого сміттєзвалища території. Треба відзначити, що роботи тут проводяться періодично, щоб не створювати накопичення сміття та його рознесення за територію офіційного сміттєзвалища.

Фото без опису

По вулиці Садовій, 5 було організовано та проведено прибирання прибудинникової території, висаджено квіти, розпочались роботи із облаштування волейбольного майданчика. Захід відбувся за ініціативи небайдужих громадян, жителів села Наталії Густі та Олександра Борисевича, за участі депутата сільської ради Анатолія Іскоростенського та його родини.

Фото без опису

Далі роботи з ліквідації несанкціонованих сміттєзвалищ побутових та інших відходів продовжились по вулиці Лісовій та поблизу заводу ЖБІ. Було прибрано дві ділянки.

Зазначаємо, що всі заходи були проведені з дотриманням карантинних норм та наголошуємо, що роботи в цьому напрямку продовжуються.

Передбачається комплекс заходів із озеленення, благоустрою,  забезпечення чистоти і порядку, ліквідації несанкціонованих сміттєзвалищ побутових та інших відходів, прибирання та приведення у належний санітарний стан прибудинкових територій,  дитячих, спортивних, навчально-виховних закладів, закладів медицини і господарських майданчиків, вулиць, тротуарів, зупинок громадського транспорту, кладовищ, очищення від сміття берегів водойм.

На жаль, вплив людини на довкілля стає все більш активним та різноманітним. Сьогодні вже ні в кого не виникає сумнів в тому, що забруднення оточуючого довкілля веде до втрати нашого здоров’я.

Горщиківська сільська рада звертається до всіх мешканців населених пунктів нашої громади! Запрошуємо не словом, а ділом долучитись до робіт з благоустрою, активно приймати участь у проведенні заходів щодо очищення населених пунктів громади, зробити їх ще кращими та привабливішими.

Просимо приділяти увагу санітарному стану не тільки навесні, а впродовж всього року, і не тільки в себе в дворі, а й за його межами. Радимо періодично проводити прибирання, не створювати накопичення сміття, особливо на несанкціонованих сміттєзвалищах. Вивозити сміття на офіційне централізоване.

Пам’ятайте, що поблизу колодязів не дозволяється здійснювати миття транспортних засобів, водопій та утримання тварин, розміщувати пристрої для приготування отрутохімікатів та іншу діяльність, що може призвести до забруднення ґрунту та води.

Маємо надію, що скоро карантин закінчиться і ми знову зможемо відпочити з родинами, друзями в лісі, поблизу ставків та річок. Закликаємо всіх жителів  громади  при  проведенні відпочинку не забруднювати прибережні смуги водойм, зони відпочинку, зони рекреацій, лісосмуги, придорожні смуги побутовим сміттям та іншими відходами.

Пам’ятайте, що чисте довкілля – запорука нашого здоров’я, а наша громада – це наш спільний дім!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь