A A A K K K
для людей із порушенням зору
Горщиківська громада
Житомирська область, Коростенський район

Система сповіщення бджолярів «ПАСІКА» дозволить захистити бджіл під час проведення сільськогосподарських робіт

Дата: 13.06.2020 11:28
Кількість переглядів: 906

У 2020 році Товариство з обмеженою відповідальністю «Агро-Холдинг МС» (далі – «Товариство») створило та наповнює даними для використання власну систему сповіщення бджолярів ПАСІКА, яка дозволить максимально захистити бджіл під час проведення сільськогосподарських робіт.

Фото без опису

Частиною 3 ст.13 Закону України «Про бджільництво» встановлено, що пасіка підлягає реєстрації за місцем проживання фізичної особи або за місцезнаходженням юридичної особи, яка займається бджільництвом, у місцевих державних адміністраціях або сільських, селищних, міських радах у порядку, встановленому центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної аграрної політики.

Статтею 29 Закону України «Про бджільництво» визначено, що з метою запобігання захворюванню бджіл та додержання ветеринарно-санітарних норм і правил у галузі бджільництва здійснюється державний ветеринарний контроль у порядку, визначеному Законом України «Про ветеринарну медицину».

Своєчасне повідомлення всіх власників пасік про проведення сільськогосподарських робіт із застосуванням засобів захисту рослин, на нашу думку, буде можливим при виконанні наступних кроків:

  1. Реєстрація пасіки в органах місцевого самоврядування за місцем проживання фізичної особи або за місцезнаходженням юридичної особи, яка займається бджільництвом, яка проходить у два етапи: 1) Занесення пасіки у спеціальну книгу реєстрації на основі особистої заяви бджоляра до голови територіальної громади та 2) Отримання паспорту пасіки на основі акту обстеження пасіки від місцевого управління ветеринарної медицини.
  2. Реєстрація пасік їх власниками на онлайн платформі «Пасіка» http://honey2.harveast.com – сайті, який спеціально створено для захисту бджіл, оперативного інформування бджолярів та обміну інформацією. На ньому для зручності бджолярів розміщено:
  • карти посівних площ Товариства з позначенням полів, що засіяні медоносними культурами;
  • календар обробки полів з датами їх проведення та контактними даними відповідального агронома;
  •  карти розміщення зареєстрованих бджільницьких господарств тощо.

Крім того, на сайті налаштовано систему сповіщення бджолярів – за три доби до початку проведення робіт з засобами захисту рослин  на мобільний телефон кожного зареєстрованого бджоляра надійде смс-повідомлення із зазначенням місця обробки, дати обробки, назви препарату, ступеню та строку дії токсичності препарату. Таке ж повідомлення буде надходити головам сільських рад.

Банер зі швидким переходом до сайту корисного для бжолярів можна знайти і на головній сторінці нашого сайту.

Повідомляє управління регіональної діяльності Коростенської РДА.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь