A A A K K K
для людей із порушенням зору
Горщиківська громада
Житомирська область, Коростенський район

Волонтери з Коростенського району, Києва та Великобританії спільно придбали та відправили на передову автомобіль для ЗСУ

Дата: 05.12.2023 09:04
Кількість переглядів: 300

На війні немає «своїх» чи «чужих» захисників України. Немає поняття «цей з нашого села, міста, а цей не з нашого». Сьогодні мир в нашій країні виборюють всі наші сини, брати, чоловіки, доньки, матері, побратими. Сьогодні вони всі наші!

Фото без опису

Це вкотре довели волонтери, а саме пастор Олександр Ярошенко та паства церкви «Непохитна основа» с. Горщик, Горщиківський сільський голова Олексій Туровський, відділ освіти, культури, молоді та спорту Горщиківської сільської ради та його керівник Зоя Сапотніцька, волонтери Київського контактного зоопарку «Звірополіс» та його відвідувачі, благодійник з Великобританії Нік Джарві та волонтерка з м. Коростень Людмила Шаповал.

Фото без опису

Кілька місяців тому до пастора та волонтера Олександра Ярошенка звернувся командир роти однієї з військових частин Збройних Сил України, яка нині воює на передовій одного з найгарячіших направлень на карті бойових дій –Куп’янського з проханням про надання його підрозділу автомобіля. Максим Миколайович та його родина проживає в Коростенському району. Його родина завжди підтримувала і підтримує всі збори, що велися і ведуться на потреби інших воїнів та їх підрозділів не тільки в своєму селі, але в районі та по Україні.

Фото без опису

Тож, розуміючи, що сьогодні автомобіль для ЗСУ це дійсно не розкіш і не просто засіб пересування – це в першу чергу врятовані життя військовослужбовців, їх матеріальне забезпечення всім необхідним для несення бойового чергування та військової служби, розпочалась кропітка робота пошуку коштів на придбання необхідного авто, який був би прохідним в умовах бездоріжжя, міг вмістити багато людей та необхідних речей, а також пошук автомобіля закордоном.

Фото без опису

До збору коштів долучився контактний зоопарк «Звірополіс» та його відвідувачі. Було організовано продаж благодійних квитків, під час якого було зібрано 10 800 грн. Ці кошти пішли на закупівлю зимової гуми. Решту своїх особистих коштів в сумі 220 000 грн. виділила власник мережі «Звірополіс» Дмитро Мошківський та його родина.

Зважаючи на всі вищеперераховані параметри, паралельно Олександр Ярошенко розпочав пошук автомобіля закордоном. Задача була не з легких, адже на сьогодні попит на автомобілі для ЗСУ надзвичайно високий. Та все ж Олександр Юхимович знайшов машину через своїх друзів, братів по церкві у Великобританії. На його прохання відгукнувся Нік Джарві – людина небайдужа до України, людина, що переймається війною в нашій країні та робить все від себе можливе, аби підтримати українських захисників.

Фото без опису

Олександр Ярошенко особисто поїхав за автомобілем до Польщі, де також придбав за кошти благодійників чимало корисного для наших воїнів.

Вже по прибуттю автомобіля до Горщиківської громади, за кошти волонтерів було проведено техогляд та ремонт автомобіля, було замінено літню на зимову гуму колес.

Фото без опису

Далі до справи взялись місцеві господарочки, які на прохання дружини військового командира та за її фінансової підтримки під керівництвом та за участі начальника відділу освіти, культури, молоді та спорту Горщиківської сільської ради Зої Сапотніцької випекли воїнам домашні смаколики, передали зі своїх власних заготівок тушкованку, консервацію, мед та ін. Від працівників Горщиківської сільської ради було передано соління.

Дружиною військовослужбовця було придбано ліків на суму майже 3000 грн, до яких увійшли жарознижувальні, противірусні, знеболюючі препарати, а також мазі, сиропи, чаї від кашлю, загоювальні препарати, антибіотики.

Фото без опису

В свою чергу для обігріву воїнів під час зими, у складних польових умовах дві буржуйки зроблені з газових балонів бійцям передала волонтерка з міста Коростеня Людмила Шаповал. Зварили буржуйки місцеві майстри Андрій Карилюк та Артем Хаценко.

Фото без опису

2 грудня 2023 року всі волонтери зібрались в одному місці, аби разом завантажити автомобіль для ЗСУ, поспілкуватися, поділитися своїми труднощами під час збору всього необхідного та своїми маленькими перемогами, помолитися за кожного нашого воїна, який зі зброєю в руках боронить Україну.

В автомобіль було додатково завантажено газовий балон на 27 л та плитку з редуктором до нього, газові горілки для приготування їжі та обігріву, засоби для дезинфекції, мильні засоби – 24 кг, серветки маленьки та великі упаковки, термобілизна 40 комплектів, футболки – 40 шт., резинові чоботі різних розмірів – 20 пар, ліхтарики з елементами живлення, брезент-тент 3х4 м для накриття – 2 шт., м’які носилки для евакуації поранених – 1 шт., спальні мішки зимовий варіант – 2 шт. шкарпетки в’язані та звичайні близько 50 пар, шапки, рукавички, штани, кофти, картоплю. Від працівників Горщиківської сільської ради було передано соління. Мед і пиріжки додала прихожанка церкви.

Машину військовим, повністю завантажену всім, що зібрали небайдужі люди 3 грудня 2023 року в максимально наближений населений пункт доставив Владислав Парфелюк і Давид Снітко.

Під час завантаження автомобіля відбулась важлива урочиста подія – волонтера, який вже пригнав та передав військовим 24! машини, людину, яка з початку війни без святкових і вихідних днів, з усією відповідальністю віддала себе, своє життя не тільки служінню Господу, але й служінню потреб українським захисникам, підтримці ВПО, волонтеру Олександру Ярошенку сільський голова Олексій Туровський вручив Орден ГО «Всеукраїнське об'єднання громадян «Країна».

Сьогодні авто і вся допомога, яку спільними зусиллями зібрали волонтери Коростенського району, м. Києва, Великобританії, вже у військових.

Вони щиро дякують всім, хто долучився до збору:

«Разом з вами ми йдемо до Перемоги!, – пише нам військовослужбовець, командир роти Максим Миколайович. – Ви наш надійний тил і саме завдяки таким небайдужим людям як ви ми сьогодні спокійно можемо продовжувати боротися за мир і спокій на нашій землі. Від свого імені, від імені моїх побратимів, моїх бойових друзів я дякую всім і кожному з вас за підтримку. Особлива вдячність жителям Горщиківської громади, які ніколи не стоять осторонь проблем військових. Низький уклін Олександру Ярошенко, команді зоопарку «Звірополіс», нашому іноземному другові Ніку Джарві, Людмилі Шаповал, моїй родині. Ви найкращі! Хай береже вас всіх Господь Бог, а разом ми збережемо Україну!»

Тож, сьогодні ми щиро і сердечно вітаємо всіх волонтерів України зі святом. Ми вітаємо людей, які не словами, а справами щоденно доводять – Перемога виборюється спільними зусиллями воїнів і небайдужих людей! Дякуємо з вашу працю, почуття справжнього патріотизму, наполегливість! Успіхів вам в усіх ваших добрих справах.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь