A A A K K K
для людей із порушенням зору
Горщиківська громада
Житомирська область, Коростенський район

Про затвердження заходів щодо соціальної підтримки сімей з дітьми, які перебувають в складних життєвих обставинах, попередження випадків неналежного виконання батьками обов’язків щодо виховання і утримання дітей на території Горщиківської сільської р

Дата: 15.01.2024 15:48
Кількість переглядів: 31

  УКРАЇНА

Горщиківська сільська рада

Коростенського району Житомирської області

Виконавчий комітет

РІШЕННЯ

  від 10.01.2024    № 2

 

Про затвердження заходів щодо соціальної підтримки сімей з дітьми, які перебувають в складних життєвих обставинах, попередження випадків неналежного виконання батьками обов’язків щодо виховання і утримання дітей на території Горщиківської сільської ради у 2024 році

 

      На виконання Програми забезпечення та захисту прав дітей Горщиківської сільської ради на 2023-2025 роки, з метою належної соціальної підтримки та матеріальної допомоги сім’ям з дітьми, які опинилися у складних життєвих обставинах,  організації роботи щодо запобігання соціальному сирітству, реалізації права кожної дитини на безпечне проживання в сімейному середовищі, керуючись ст. 32, 34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» виконавчий комітет Горщиківської сільської ради

 

В И Р І Ш И В:

1. Затвердити заходи щодо соціальної підтримки сімей з дітьми, які перебувають в складних життєвих обставинах, попередження випадків неналежного виконання батьками обов’язків щодо виховання і утримання дітей на території Горщиківської сільської ради у 2024 році (додаються).

 

2. Службі у справах дітей Горщиківської сільської ради забезпечити координацію роботи структурних підрозділів, установ та закладів щодо реалізації заходів та контроль за їх виконанням.

 

3. Контроль за виконанням даного рішення покласти на начальника служби у справах дітей  Андрієвську Н.С.
 

 


Сільський голова                Олексій ТУРОВСЬКИЙ

 

 

 

Додаток

до рішенням виконавчого комітету

від 10.01.24 року № 2

 

 

З А Х О Д И

 

щодо соціальної підтримки сімей з дітьми, які перебувають складних життєвих обставинах, попередження випадків неналежного виконання батьками обов’язків щодо виховання і утримання дітей на території Горщиківської сільської ради у 2024 році

 

Мета: Забезпечити належний захист прав дітей, соціальну підтримку та матеріальну допомогу сім’ям, які опинилися у складних життєвих обставинах,  організацію роботи щодо запобігання соціальному сирітству, реалізацію права кожної дитини на безпечне проживання в сімейному середовищі.

 

  1. Вживати заходів щодо своєчасного виявлення дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах, здійснювати облік і систематичну перевірку умов їх утримання та виховання, проводити профілактичну роботу з батьками.

Служба у справах дітей, старости, діловоди

Впродовж  року

 

  1. Здійснювати моніторинг умов проживання, доходів працездатних членів сім’ї, забезпеченість предметами першої необхідності в сім’ях з дітьми з метою організації надання їм гуманітарної та матеріальної допомоги.

 «Центр надання соціальної допомоги», старости, діловоди

 Впродовж  року

 

  1. Забезпечити ефективну діяльність комісії з питань захисту прав дитини з метою комплексного вирішення проблем сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах.

                                                                              Служба у справах дітей

Постійно

 

  1. Забезпечити надання якісних соціальних послуг дітям та їх батькам, спрямованих на подолання складних життєвих обставин у родині.

«Центр надання соціальної допомоги»,

                                                                              За потребою

 

  1. Продовжити співпрацю з громадськими, благодійними, релігійними організаціями, що працюють в інтересах дітей з питань їх соціально – правового захисту, подолання соціального сирітства.

 

Служба у справах дітей, «Центр надання соціальної допомоги»

Постійно

 

  1. Впроваджувати послугу патронату над дитиною в громаді з метою забезпечення захисту прав дитини, яка через складні життєві обставини тимчасово не може проживати разом з батьками в біологічній родині.

Служба у справах дітей, «Центр надання соціальної допомоги»

Впродовж року

 

  1. Продовжити роботу по забезпеченню першочерговим оздоровленням дітей із сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах під час літнього оздоровчої кампанії.

Служба у справах дітей, відділ освіти, культури, молоді та спорту, загальноосвітні навчальні заклади Червень - серпень

 

  1. Вживати заходів по залученню дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах до участі в роботі спортивних секцій та гуртків за інтересами, розвивати творчі здібності дітей.

Відділ освіти, культури, молоді та спорту, загальноосвітні навчальні заклади.

Постійно

 

  1. Тримати на особливому контролі умови проживання дітей до 3-х років в сім’ях, які опинилися у складних життєвих обставинах, використання батьками державної соціальної допомоги на дітей.

Відділ соціального захисту і охорони здоров’я,  служба у справах дітей, староста

Постійно

 

  1. Вживати заходів по притягненню до адміністративної та кримінальної відповідальності батьків, які ухиляються від виконання батьківських обов’язків, у окремих випадках – піднімати питання про позбавлення батьківських  прав у судовому порядку.

Служба у справах дітей, Коростенське РУП  ГУ НП в Житомирській області

Постійно

 

  1. Службі у справах дітей інформацію про виконання заходів узагальнити і надати  сільському голові до 10.01.2025 року.

 

 

 

Секретар сільської ради                            Світлана ІСКОРОСТЕНСЬКА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь