A A A K K K
для людей із порушенням зору
Горщиківська громада
Житомирська область, Коростенський район

Про встановлення опіки над дітьми, позбавлених батьківського піклування, ******. та *****

Дата: 15.01.2024 15:50
Кількість переглядів: 21

 

УКРАЇНА

ГОРЩИКІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

Коростенського району Житомирської області

 

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

РІШЕННЯ

10.01.2024 року  № 3

 

Про встановлення опіки над

дітьми, позбавлених батьківського піклування,

*****та *****

               

         Керуючись підпунктом 4 пункту «б» частини першої статті 34, частиною 1 статті 52 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статтями  55, 56, 58, 61-63 Цивільного кодексу України, статтями 243, 244, 247 Сімейного кодексу України, пунктами 35-42, 44 Порядку провадження органами опіки та піклування діяльності, пов’язаної із захистом прав дитини», затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 24 вересня 2008 року № 866 (зі змінами та доповненнями), розглянувши заяву громадянки *******, *** травня *** року народження, яка зареєстрована в с.****, вул.***** Коростенського району та фактично проживає в м. ****, вул. ***, буд.***В, кв. 47, про призначення її опікуном над малолітніми дітьми  ****, ***.20** року народження та ******, ***.20** року народження, враховуючи інтереси дітей, реалізацію їх права на виховання в сімейному оточенні та висновок постійної комісії з питань захисту прав дитини при виконавчому комітеті Горщиківської сільської ради від 10.01.2024 р.,

 

ВИРІШИВ:

1. Призначити з 11.01.2024 р.,****** 18.05.19***** року народження, яка зареєстрована в с.****, вул.****,*** Коростенського району та фактично проживає в м. ***8, вул. ****, буд*** В, кв. 47, Київська обл., опікуном над малолітніми дітьми ********, 25.09.20** року народження та *****, 08.09.20** року народження, які мають статус дітей, позбавлених батьківського піклування.  

2. Визначити місцем проживання ****, 25.09.20*** року народження та **** , 08.09.20** року народження, місце проживання опікуна, **** 18.05.*** року народження - м. ***, вул. *****, буд.** В, кв. 47, Київська обл.

3. Покласти персональну відповідальність за життя, здоров’я та психологічний розвиток дітей, позбавлених батьківського піклування: **** 25.09.2*** року народження та ****, 08.09.20*** року народження на опікуна, **** 18.05.19*** року народження, та зобов’язати: 

3.1. виховувати дітей, піклуватися про їх здоров'я, психічний стан, фізичний і духовний розвиток, готувати до самостійного життя, забезпечувати їх догляд і лікування;

3.2. створити належні побутові умови та умови для здобуття дітьми повної загальної середньої освіти;

3.3. вживати заходи щодо захисту цивільних прав та інтересів підопічних;

3.4. щороку з моменту призначення подавати службі у справах дітей за місцем свого проживання (перебування) висновок про стан здоров’я опікуна;

3.5. забезпечувати проходження медичного огляду дітей 2 рази на рік, які перебувають під опікою та надавати службі у справах дітей висновки про стан здоров’я, фізичний та розумовий розвиток дітей згідно зі встановленим зразком та у встановлені законодавством строки;

3.6. у місячний термін після прийняття цього рішення звернутись до управління соціального захисту населення, щодо призначення соціальної допомоги на підопічних дітей.

4. Рекомендувати ****, з урахуванням інтересів дітей та після проходження необхідних процедур, перейти до інших форм сімейного виховання стосовно **** 25.09.20** року народження та *** 08.09.20** року народження, зокрема, шляхом здійснення усиновлення.

5. Рекомендувати виконавчому комітету Бучанської міської ради Київської області забезпечити соціальний супровід дітей, які влаштовані під опіку з наданням службі у справах дітей Горщиківської сільської ради щорічного висновку про стан виховання та утримання дітей в сім’ї опікуна для своєчасного поновлення інформації в особових картках дітей та ЄІАС «Діти».

5.Контроль  за  виконанням  рішення покласти на сільського голову Туровського Олексія Анатолійовича.

 

 

 

Сільський голова                                              Олексій ТУРОВСЬКИЙ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь