A A A K K K
для людей із порушенням зору
Горщиківська громада
Житомирська область, Коростенський район

#ТиЯк: Бачу, що близька людина переживає стрес. Як я можу зарадити?

Дата: 19.02.2024 14:03
Кількість переглядів: 71

Розпочніть зі спокійної розмови: запитайте, що людина відчуває, що її тривожить. Скажіть, що реакції на стрес бувають різні й усі вони нормальні. Запропонуйте прості техніки самодопомоги: вправи для самозаспокоєння, наприклад на повільне дихання або ж на зменшення напруги в тілі.

Фото без опису

👉 Це порада з циклу матеріалів про ментальне здоров’я, які опубліковані на порталі «Дія. Безбар’єрність». За словами авторів, найкращий спосіб підтримати – допомогти людині подбати про себе. Наприклад, попросити її згадати, що допомагало в минулому, коли вона переживала схожий стан.

💬 Статті розповідають про подолання тривоги, способи підтримання себе та близьких. Якщо вам легше сприймати інформацію з відео, стануть у пригоді техніки самодопомоги від українських зірок, про які йдеться вище. Або ж прості стратегії, як перемогти стрес, у коротких анімованих роликах.

🧑‍⚕️ Важливий матеріал – докладне пояснення того, як може допомогти з проблемами ментального здоров’я сімейний лікар. До речі, у період воєнного стану для звернення до такого лікаря декларація необов’язкова. Бо ж кожен українець має право на підтримку, особливо якщо через російське вторгнення мусив залишити рідний дім і втратив зв’язок зі своїм лікарем.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь