A A A K K K
для людей із порушенням зору
Горщиківська громада
Житомирська область, Коростенський район

Вартість «пакунку малюка» збільшилася на 1 тисячу гривень

Дата: 19.02.2024 15:47
Кількість переглядів: 74

Кожна сім’я, в якій народилася дитина, має право на отримання від держави одноразової допомоги у вигляді «пакунка малюка» (бебі-бокса) задля підтримки та забезпечення належного догляду за немовлям. Такий пакунок видається в пологовому відділенні.

Фото без опису

У нього входить набір найнеобхідніших речей, які знадобляться для догляду за немовлям з перших днів його народження: підгузки, пелюшки, ковдри, дитячий одяг для новонароджених різного розміру, матрац, рушник, засоби гігієни, іграшки тощо.

Водночас за бажанням батьки мають можливість отримати одноразову натуральну допомогу — грошову компенсацію вартості бебі-бокса.

Минулого року компенсацію вартості у розмірі 6 816 грн отримали 4 991 сім’я Житомирщини на суму 34 013.26 тис грн.

13 лютого 2024 року набрала чинність постанова  Кабінету Міністрів України  № 136 від 9 лютого 2024 року, якою продовжено термін можливість отримати компенсацію вартості «пакунку малюка» до 31 грудня 2024 року.

З січня 2024 року розмір такої компенсації становить 7 689 грн. Вона призначається у разі відмови від отримання «пакунку малюка» та зверненням за її призначенням не пізніше ніж через 12 місяців з дня народження дитини.

Грошова компенсація є одноразовою виплатою на кожну народжену дитину, яка надається виключно для придбання дитячих товарів — засобів догляду за дітьми та дитячих засобів гігієни, дитячого одягу та взуття; дитячого харчування; дитячого посуду; іграшок; текстилю для дітей; дитячих ходунків, колясок, ванночок для купання дитини.

Виплата компенсації проводиться у грошовій безготівковій формі шляхом перерахування коштів на поточний рахунок зі спеціальним режимом використання, відкритий в АТ КБ «ПриватБанк».

Змінилось і наповнення пакунка малюка. У Мінсоцполітики повідомили про його оптимізацію. Було прийняте рішення зробити акцент на речах, які малюк зможе носити якнайдовше. Натомість, кількість речей, з яких дитина швидко виростає – зменшена.

Наприклад бодіків, повзунців у коробці буде лише декілька штук. А от, одягу, який малюк зможе носити довго побільшає. Йдеться, зокрема, про теплі речі. Кількість гігієнічних засобів, які конче потрібні новонародженому, також збільшиться.

Детальніше про «пакунок малюка» дивіться у відео.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь