A A A K K K
для людей із порушенням зору
Горщиківська громада
Житомирська область, Коростенський район

#ПрозорістьТаПідзвітність: Житомирську ОВА підключено до Єдиного порталу повідомлень викривачів

Дата: 19.02.2024 15:49
Кількість переглядів: 60

Житомирську обласну військову (державну) адміністрацію підключено до Єдиного порталу повідомлень викривачів. Цей крок є частиною стратегії боротьби з корупцією в Україні та впровадження політики прозорості і доброчесності в діяльності державних інституцій, передбаченої Законом України „Про запобігання корупції” та Державною антикорупційною програмою на 2023-2025 роки.

Фото без опису

Єдиний портал – це онлайн-платформа, яка дозволяє працівникам організацій анонімно повідомляти про факти корупції у її внутрішньому середовищі.

Цей інструмент створено з метою забезпечення безпечного та конфіденційного каналу для викривачів, який мінімізує людський фактор, унеможливлює втручання в систему і витік інформації. Тож, якщо вам стали відомі факти корупційних правопорушень у вашій організації, повідомляйте про них. Портал підкаже, як це зробити швидко і правильно.

Будь-яка особа, якій стала відома інформація про корупційне або пов’язане з корупцією правопорушення, може повідомити про це на Порталі за посиланням https://whistleblowers.nazk.gov.ua. Законодавство не містить будь-яких обмежень з цього питання. Однак не кожен може набути статус викривача.

Особа вважається викривачем за сукупності таких умов: переконання у достовірності інформації; наявність фактичних даних; ця інформація стала їй відома у зв’язку з її трудовою, професійною, господарською, громадською, науковою діяльністю, проходження нею служби чи навчання.

У разі відсутності хоча б однієї з вищевказаних умов особа вважається заявником.

Варто зазначити, що підключення організацій до Єдиного порталу повідомлень відбувається за графіком, затвердженим НАЗК. Якщо ваша установа ще не підключена до порталу, ви можете використовувати інші доступні канали повідомлення про корупцію.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь